Després de més d'un any de pausa on la pandemia no ens deixava organitzar cap viatge a l'estranger, hem pogut tornar a posar en marxa els nostres intercanvis amb el Montessori College de Nijmegen, Holanda!

20 alumnes de 3r ESO han estat seleccionats per participar al nostre projecte Healthy Lifestyle and Nutrition, subvencionat per el programa Erasmus+. A continuació podeu seguir les seves experiències dia a dia.

 

Diumenge 3 d'abril

Començam la nostra aventura! A les 12 del migdia partim de Felanitx direcció a l'aeroport. Tot ens va beníssim fins en arribar a la porta del nostre avió on la treballadora de la companyia decideix no deixar volar a un dels nostres alumnes! N'Andrés viatja només amb un NIE i la tripulació es nega a deixar-li pujar a l'avió... amb llàgrimes als ulls despegam de Palma amb un alumne menys.

L'Odissea no s'acaba en aterrar a Amsterdam... Segons el pla, havíem d'agafar un tren i seguir el viatge cap a Nijmegen. No obstant, per primera vegada en tota la història del ferrocarril holandès, els trens no funcionen en tot el país i els professors han d'improvitzar un pla B: 5 pares de les famílies holandeses venen a cercar als nostres alumnes en cotxes. Un trajecte que en situació normal tardaria màxim una hora i mitja es converteix en una llarga travessia amb embossos i esperes interminables. Però a la fi, uns més prest i d'altres més tard, tots arribam a Nijmegen.

 

Dilluns 4 d'abril

El primer dia del nostre intercanvi quedam al Montessori College per descobrir les instal·lacions d'aquesta escola tan espectacular. Els alumnes tenen l'oportunitat d'assistir a un parell de classes dels seus anfitrions i per acabar el dia tots junts participen en unes activitats esportives. Abans de despedir-nos i seguir amb el programa ja de manera individual, els professors holandesos ens han preparat una sorpresa: un gelater artesanal ens ha vingut a regalar gelats de diferents sabors; deliciosos! 

 

Dimarts 5 d'abril

Avui visita a Amsterdam! Tot el grup parteix amb el famòs "discobus" - un autocar que al mateix temps fa la funció d'una discoteca, posant música, llums de tots els colors i fins i tot fum! Ja us podeu imaginar que l'hora i mitja que dura el trajecte se'ns ha fet curtíssima.

A Amsterdam tenim un temps per descobrir les belleses de la ciutat per nosaltres mateixos i després ens espera una activitat xulíssima: plastic fishing amb l'organització Plastic Whale, en altres paraules recollida de fems dins els canals d'Amsterdam. L'empresa Plastic Whale disposa de 8 vaixells petits que estan fets del plàstic recollit del riu! Durant dues hores ens passejam per els canals, admirant els edificis típics holandesos, escoltant les explicacions dels nostres guies i al mateix temps ajudant al planeta pescant tot el que no hauria de ser dins el riu. Hem trobat coses molt interessants: pilotes de fútbol, bicicletes, botelles de tot tipus, bosses de compra, envasos de fastfood, mascaretes i fins i tot un coixí. Un dia inoblidable!

 

Dimecres 6 d'abril

Avui toca estar dins l'escola i treballar els continguts del nostre projecte: sostenibilitat, vida saludable i nutrició. Primer feim petits debats en grups de 4 i d'aquesta manera començam a preprar la nostra presentació pel següent dia. Després, ens dividim en dos grups: a un grup li toca una xerrrada sobre "Plastic soup" dirigida pel nostre estimat professor, Pere Barceló. En Pere ens explica moltes coses interessants sobre la problemàtica del microplàstic i sobre el reciclatge del plàstic en general. L'altre grup, mentrestant, està dins el gimnàs realitzant el "fittest": una sèrie d'activitats físiques que ens ajuden a valorar en quin estat físic ens trobam. Es valora la nostra velocitat, força, coordinació i equilibri, entre altres.

Per acabar el dia ens anam tots en bicicleta cap al centre de la ciutat i descobrim diferents racons de Nijmegen amb els nostres companys d'Holanda.

 

Dijous 7 d'abril

Avui ens hem vist a l'escola una mica més tard d'allò habitual. Les parelles d'estudiants han quedat a casa per poder preparar un plat per a la nostra "fira internacional" que tenia lloc a l'escola el capvespre. A les 11h ens hem trobat tots a l'escola amb els plats ja fets per tastar més endavant i ens hem posat a treballar en les presentacions que al final del dia hem presentat a la resta de companys, professors i pares. Les presentacions han estat d'allò més diverses: alguns han presentat els plats i receptes que havien preparat, d'altres han fet un repàs de tot el que hem fet durant la setmana, així com també han abordat una mica la importància de tenir cura del medi ambient i la sostenibilitat. Moltes famílies han vengut a tastar les delícies que s'havien preparat i a escoltar i aprendre de les presentacions fetes pels alumnes. Al final, amb un petit discurs, ens hem despedit de l'escola i d'alguns professors i ens han fet un petit regalet que de ben segur guardarem per sempre. Tot un èxit!

 

Divendres 8 d’abril

 

Darrer dia! Ens veim a l’escola on ens espera el nostre estimadíssim DISCO BUS i partim cap al parc temàtic Efteling. Tots esperàvem aquest dia amb moltíssima il·lusió i just en arribar podem comprovar que serà un dels nostres millors dies a Holanda.

Atraccions com Baron, Python o Flying Dutchman ens fan riure i cridar com a bojos, tenim temps de veure el parc en sí, ple de flors de primavera i ambient festiu ja que Efteling celebra el seu 70 aniversari!

De tornada disfrutam per darrera vegada del disco bus: quasi tots esteim drets ballant mentre el conductor ens posa fum, llums i música molt alta. Un dia que no oblidarem mai!

Primera part d'intercanvi d'alumnes: visita a Nijmegen

A finals del primer trimestre i dins del projecte Erasmus+ KA2 Healthy Lifestyle and Nutrition que se’ns ha concedit aquest any, 20 alumnes de segon i tercer d’ESO del nostre centre han viatjat a Holanda per participar en la primera part de l’intercanvi amb l’escola Montessori de Nijmegen, Holanda. Abans de les vacances i en un ambient molt nadalenc, els nostres alumnes van viure un seguit d’aventures i experiències durant una setmana, que a mode de diari i en anglès, ens expliquen a continuació: