ENCOURAGING CREATIVE THINKING AT PRAGA

Durant la setmana del 4 al 8 d’octubre de 2021 la nostra mestra Lídia i el nostre mestre Biel varen assistir a la formació Erasmus+ anomenada “Encouraging Creative Thinking” en el centre d’ensenyament internacional ITC de Praga.

El primer dia va servir per a què tots els participants ens coneguéssim un poc i comencéssim a rompre un poc el gel. Com vàrem comprovar més tard, havia de ser un curs amb molta interacció i feina en grup constant, de manera que conèixer la resta de participants i crear un bon clima de grup era necessari des del principi. Després de les dinàmiques inicials i d’iniciar la temàtica del curs durant el matí, l’horabaixa vàrem poder gaudir d’una visita per la ciutat amb una guia que ens va proporcionar el propi centre.

El dimarts i el dimecres varen ser els dies en què es va fer més palès com introduir el pensament creatiu a les aules. Es tracta de crear activitats que permetin treballar els continguts que habitualment fem a l’aula d’una manera més engrescadora i que ajudi a fixar millor els aprenentatges, sovint entenent que no sempre hi ha només una resposta correcta i que incentivar el pensament creatiu millora la capacitat d’arribar a conclusions i de crear respostes per a qualsevol matèria. The Importance of Dispositions and Metacognition, Mental Blocks, Types of Intelligences, Learning Styles, Good Questions, Bloom’s Taxonomy and Designing Creative Tasks varen ser algunes de les temàtiques sobre les que vàrem fer feina.

El dijous vàrem veure com la tecnologia també pot ser una gran aliada per fomentar la recerca de solucions i per a la creació de contingut creatiu i interactiu. Així, vàrem experimentar amb aplicacions com Goosechase, Storyjumper o QR Generator, totes elles molt diferents entre sí però amb moltes possibilitats educatives.

El darrer dia, el divendres, vàrem dur a terme dinàmiques basades en l’escenificació, el teatre i les habilitats interpretatives. Una manera més d’implicar l’expressió corporal i oral en situacions acadèmiques allunyades de les pedagogies més clàssiques. Guess the word, 1000 Excuses o The Bill, en podrien ser alguns exemples.

No hi ha dubte que ha estat una experiència de formació diferent i molt enriquidora, compartida amb professorat d’altres països d’Europa, la qual cosa ha afegit un plus cultural a aquests 5 dies d’aprenentatges. Volem agrair a la nostra formadora Smriti el temps dedicat i els seus esforços per a què tot funcionés tan bé. També volem destacar la feina de ITC International Training Center i tota la seva voluntat per fer-nos sentir com a casa!

Fins a la pròxima!