PEDAGOGICS & CULTURE. BELGIUM COURSE

DIA 0

ARRIBAM A GANT PREPARATS PER A COMENÇAR AQUESTA EXPERIÈNCIA. I MALGRAT QUE EL CURS COMENÇA EL DIA SEGÜENT SEGONS LA PROGRAMACIÓ OFICIAL, NOSALTRES JA EL DONEM PER COMENÇAT.

AIXÍ DONCS, RESUMIM EL NOSTRE PRIMER DIA AMB LES SEGÜENTS PARAULES:

 A Charleroi, waffles , cafè i el Shuttle Bus que ens espera com aquesta ciutat europea de dolces Leónidas i de conte. I temps d’estiu ens acompanya com aquella big person i palestí, que a ca seva ens convidava for respect, but “we have a course”. 

I juga el Liverpool i en Mohamed Sala marca però no basta.I aixecam el cap i el Manchester City ha tenyit de blau  el cel de Gant  i a nosaltres també ens ha liat i entre rialles hem arribat a Tailàndia i uns italians ens han regalat el poc temps que ens quedava d’aquest dia zero.

Avui hem començat el curs i ens han explicat el funcionament del sistema belga educatiu, particularment el de la regió de Flandes, així com un poc de la seva història. Hand-on approach de les diferents apps de les que ens han parlat (Genially, Edpuzzle, Flipgrid…) hem duit a terme, així com també a partir de les dinàmiques amb peces de Lego hem interactuat amb la resta de professors/es assistents al curs amb les diferents activitats proposades pel formador, Aendrick.

Vos deixam aquest enllaç com a tast de la cultura belga.

Posteriorment, ens hem endinsat en el casc antic de Gant i hem compartit amb alguns professors del curs l’experiència d’aquest primer dia.

Dia 2

De bon dematí, hem agafat un tren per a visitar les instal·lacions d’una escola catòlica a Melle. Durant 3 hores ens han explicat el funcionament d’aquesta escola i hem pogut observar la tasca docent a l’aula a les diferents etapes que el centre imparteix: Educació Infantil, primària i secundària. A aquestes dues darreres etapes educatives n’ofereix la possibilitat d’internat. Una de les coses que ens ha sorprès ha estat el silenci de l’alumnat, tant a l’aula com en el temps d’esbarjo, així com l’educació de l’alumnat.

Vos deixam un enllaç del recorregut que hem realitzat per aquest col·legi.

Per acabar el dia, estam a l’espera d’una visita guiada pel casc històric de Gant on ens explicaran algunes curiositats, secrets i llegendes d’aquest indret.

Dia 3

Avui hem visitat Brugge, ciutat de ports i canals així com de construccions que a altres temps ens traslladen. Antigues rutes de comerciants i avantpassats víkings, esglésies de maons petits que semblen de xocolata hem alenat. I després la història de la fàbrica, que de la civada en fa tastera; i així ho hem fet abans d’acabar el dia amb una llista de vocabulari dintre la butxaca com post-its d’experiències i anècdotes.

Dia 4

I avui ens hem endinsat en una de les arts més majestuoses de Bèlgica, i és que fer de la xocolata un bombón ‘made for us’ també pot ser el camí per a aconseguir les tant desitjades competències clau.

I després de tastar la dolçor, ens enlluerna la catedral d’aquest Gant de pel·lícula i descobrim la història que amaga el Mystic Lamb de’n Van Eyck. Mescla d’idiomes i intercanvi d’escoles i de projectes, com de webs i d’Instagrams que finalitzen aquest dia 4 amb un certificat de foto.

Dia 5

Avui conferència històrico-cultural a Brussel·les, capital d’Europa. Ens resulta familiar l’idioma com també, Leuven.

Se’ns presenta la història de la Unió Europea davant nostre, i en aquest parlament on es dicten unes lleis i es signen els acords europeus, seguim l’entremat que ens porta als seus intestins.

And the course has finished and in case we forget, just say that we have loved this journey of experiences and exchange, as well as the risk of leaving the comfort zone to learn, grow and live intensely.

Thank you very much.

The last day…

Ens han muntat un Festival i amb un “on the right” ha començat tot i no saber on tenim la mà dreta; però decidim perdre’ns entre paradetes de noodles i rollitosi trescar tots els racons d’aquesta ciutat.

Una dona dintre una cabina de cinema ens regala un somriure  quan intercanviam euros per fitxes i construim oracions que només nosaltres entenem.

I és de nit i ens passen coses… i ens esbutzam i vivim.

I al final entenem que no hi ha cap diferència entre un palestí i un boomerang ja que si els llances bé, sempre tornen.Com nosaltres demà.