A STORY OF MIGRATION. HOW TO DEAL WITH MIGRATION POVERTY & MINORITIES IN THE SCHOOL SYSTEM.

Dia 1

Avui hem arribat a Gant (Bèlgica) per dur a terme el nostre curs “A story of migration. How to deal with migration poverty & minorities in the school system”. 

Hem començat el curs damunt les 13:00 h per la qual cosa ens ha regirat l’horari el qual estam acostumades; hem dinat a les 12:00! 

Avui ha estat una presa de contacte però no hem badat gens. Ens han mostrat com funcionen 3 tipus d’aplicacions diferents (Eddpuzzle, Genially i Flipgrid). També hem après aspectes de la cultura belga que no coneixíem i com funciona el seu sistema educatiu. 

Ens ha cridat l’atenció que les escoles privades són molt poc nombroses ja que l’educació pública és de molt bona qualitat. Tenen tres llengües oficials; el dutch, el francès i l’alemany, la qual cosa indica que qualsevol nin, sigui migrant o hagi nascut aquí, estudia amb aquestes tres llengües.

També hem tengut temps de fer una volta pel centre i visitar algun museu, creim que no ens acabarem la ciutat!

Dia 2 (College Melle – Okan class)

Avui és el nostre segon dia a Gant. Al matí hem visitat el College Melle, és una escola molt gran que també funciona com a internat.

Consta de moltes instal·lacions esportives i es fomenta el seu ús sempre que els alumnes tenen temps lliure.

L’horabaixa hem tengut l’oportunitat de veure com funciona “l’Okan Class”. Són classes per estudiants nouvinguts d’aquest curs escolar que no parlen duch.


La finalitat d’aquest institut és que els alumnes adquiresquin la competència lingüística amb la llengua oficial i que més endavant es puguin incorporar a un altre institut convencional.

El capvespre hem tengut l’oportunitat de fer una visita guiada amb un mestre local que ens ha anat explicant diversos aspectes de la cultura i l’arquitectura del centre històric d’aquesta ciutat medieval.

 Dia 3 (Bruixes)

Avui hem fet una visita cultural a Bruixes on ens han explicat els aspectes més destacats de la seva cultura, història i arquitectura d’aquesta meravellosa ciutat així com alguna de les seves famoses llegendes.

Hem dinat amb alguns companys del curs i hem tengut l’oportunitat de compartir experiències educatives i conèixer el funcionament de les seves escoles situades a Canàries, Cadis, Granada, Grècia i Finlàndia (entre d’altres).

No ens en podíem anar de Bruixes sense visitar una de les seves famoses fàbriques de cervesa. Les explicacions de la nostra irònica guia, Mila, ens ha ajudat a entendre com funciona el procés de fabricació i, fent un gran esforç, n’hem tastades un parell.

Dia 4 (La xocolata i el sistema educatiu flamenc) 

Avui hem arribat al dia més dolç de la nostra estada, ja que hem fet un taller de bombons belgues. N’Aendrick (el nostre mestre i guia) ens ha contat que ell sol fer aquest taller amb els seus alumnes de química per explicar el procés de cristal·lització.
Ha estat una experiència molt entretinguda, perquè hem treballat en equip i els bombons ens han sortit d’allò més bo!

S’horabaixa hem visitat la St. Baafs Cathedral i amb unes ulleres de realitat virtual tridimensional hem conegut la història d’una de les obres mestres de Flandes: “L’adoració de l’Anyell místic”. És un retaule espectacular que data del 1432.

Abans de donar per acabat el dia hem anat a empaquetar i recollir els bombons que hem fet al matí i ens han fet l’entrega del “certificate of attendance” per al curs que estam a punt d’acabar (“Belgium: a story of migration. How to deal with migration poverty & minorities in the school system”), ja que demà és el darrer dia i no serem a Gant.